Werplek van de week: Usual Suspects.

Wat hebben kaas, een oude passagiersterminal van de KNSM en Casablanca met elkaar te maken? Ze zijn allemaal verenigd in het kantoor van Usual Suspects.

Begonnen in 2002 als evenementenbureau had Usual Suspects haar eerste project in Cannes. Dit blijft een locatie waar het team graag naar toe gaat. De naam van het bedrijf slaat trouwens niet op de gelijknamige Amerikaanse misdaadfilm uit 1995, maar op een citaat uit Casablanca.

Het bedrijf heeft drie vaste werknemers in dienst. Daarnaast wordt het team ondersteund door diverse freelancers, stagiaires en een netwerk aan ZZP-ers en andere bureautjes.

Maar eerst de bedrijfsauto van Usual Suspects. Mashville heeft het mantra van Usual Suspects (brains, balls & heart) vertaald naar dit ontwerp. De auto is gebruikt in de commercial van de blockbuster “Gooische Vrouwen”.

Een groot deel van de werkruimte binnen wordt bezet door een grote oud-Hollandse gatenkaastafel.Het bureau van de Suspects, deze is ontworpen door Concern. De creatie is geïnspireerd op het boek ‘Kaas’ van Willem Elschot. Ironisch, want de Vlaamse schrijver had een hekel aan commercie en reclame. De draai element aan het einde van de tafel is gemaakt om tijdens de lunch, lekkere hapjes aan elkaar door te kunnen geven.

Buiten hebben de Suspects een eigen terras. ‘s Zomers staan in het teken van de vier Z’s: zwemmen, zeilen, zonnen en zuipen.


 To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.