Werkplek van de week: Uxus – Open de deur met de sleutel van verbeeldingskracht

Waar streeft een interieur ontwerper naar? Mooiere kamers zou je zeggen. Wat is dan een goede manier om het interieur van een werkplek te leren begrijpen? Bij jezelf beginnen misschien.

In samenwerking met Nuzakelijk.nl.

UXUS is een internationaal team van interieurarchitecten, hun specialiteit is de inrichting van werkplekken. “Merkendichters” noemen ze zichzelf. Zij streven er namelijk naar om de bekendheid van bedrijven te bevorderen met strategische design. Hun eigen werkplekken werden proefkonijnen, al hun wilde creativiteit lieten ze los op het interieur. Het resultaat in Nederland: een droomachtig kantoor.Naast het hoofdkantoor in Californië heeft Uxus ook een werkplek in Amsterdam, in een 18de-eeuws gebouw. De vele ramen geven de werkplek een panoramisch zicht op de stad. Daarom is een grote muur aan gordijnen geïnstalleerd om te kunnen kiezen wanneer er wel en niet licht binnenkomt.  

Van ver af lijkt het also deze losse deur je direct naar The Twilight Zone leidt. Bij nader inzien blijkt het stevig ingesloten te zijn tussen glazen wanden.Geïnspireerd op de visuele wereld van sprookjes heeft Uxus voor een mystiek ontwerp gekozen. Teamleden kunnen zo hun eigen fantasiewerelden ontdekken om “krachtige onvergeetbare verhalen die het dagelijks leven kleuren te koesteren”.Bij Uxus geloven ze sterk dat een interieur de missie van het bedrijf kan uitstralen. Hun werkplek is een dagelijkse herinnering aan waar ze voor staan. Het thema, de vormen en de kleuren stimuleren hun fantasie.

Klik hier voor meer foto’s van de werkplek.

 

Iedere week schrijven we een Werkplek van de week artikel voor NUzakelijk, onderdeel van nu.nl. Lees hier de versie van dit artikel op NUzakelijk.

 

Foto’s: Dim Balsam, onder een Creative Commons-licentie.


 To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.