Werkplek: Monteith’s Brewery – Een geïndustrialiseerde traditie

Tijden veranderen, tradities gaan verloren en daarmee ook traditionele banen.

Dit is niet altijd het geval. Mensen zijn emotionele wezens, ze zijn constant op zoek naar manieren om tradities te behouden. Aan de andere kant van de wereld ligt Nieuw Zeeland, een land met een lange traditie van bier brouwen. Eén producent wist een moderne fabriek met een authentieke brouwerij te combineren. Modernisering betekent niet per se het verlies van symboliek.

Aan de westkust van Nieuw Zeeland ligt Greymouth. Steward Monteith stichtte daar in 1868 de eerste brouwerij van zijn familiebedrijf. Monteith’s Brewery is daarmee de oudste bier producent van het land. Het is ook een van de grootste: Monteith heeft bars, eettenten en fabrieken door het hele land. Van zo’n groot bedrijf zou je een geïndustrialiseerde organisatie verwachten, maar het hoofdkwartier in Greymouth toont beide kanten.

De apparatuur van de brouwerij is in de loop van de 20ste eeuw sterk gemoderniseerd. Zo had je de invoering van het koelingssysteem en de overstap van houten naar aluminiumvaten. Monteith blijft desondanks zijn bier op de authentieke manier produceren.

De procedures van 150 jaar geleden worden zorgvuldig doorlopen. De verschillende soorten bier worden in kleine vaten verpakt en geproefd. Op die manier blijft het bier trouw aan de smaken waar Monteith bekend mee is geworden.

Volgens Monteith zijn het interieur en de aroma’s allemaal onderdeel van de ervaring van een bier brouwerij. In contrast met de fabriek is de bar klassiek ingericht. Tijd verandert een hoop dingen, maar het bier van Monteith’s Brewery verandert niet.

Klik hier voor meer foto’s en video’s van de werkplek.

Foto’s: edwin.11, onder een Creative Commons-licentie.


 To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.