Werkplek van de week: Big Shots – Een serieus genomen grap

Heb jij dit wel eens geprobeerd: Jezelf voordoen als een belangrijk persoon voor een rondje van de zaak? Soms verkleed ik mezelf als inspecteur om bij de Efteling niet in de rij te hoeven staan. Je moet echter wel een goed verhaal hebben om geloofwaardig over te komen. Het fictieve bedrijf Big Shots slaagde erin om op een ingenieuze manier gratis plekken te betreden. Maar deze goede grap is inmiddels een ‘serieus’ bedrijf.

In samenwerking met Nuzakelijk.nl.

Vier studenten die samen op vakantie gingen, zo begon Big Shots. Verkleed als cameraploeg wisten ze overal binnen te komen. Hun stunt bleef niet enkel bij een paar bespaarde centen, hun opgenomen materiaal bleek ook wat waard te zijn. MTV vond de beelden goed genoeg om er een programma van te maken, dit gaf de jongens een impuls om een echt bedrijf te starten. Inmiddels telt Big Shots 25 leden en maakt het videocontent voor bedrijven in binnen- en buitenland.

De muurschildering bevat subtiele verwijzingen naar de geschiedenis van het bedrijf. Als je goed kijkt zie je een dromerige interpretatie van hun ontmoeting met MTV. De mensen van Big Shots zijn gepassioneerde verhalenvertellers die verschillende formats inzetten om een boodschap over te brengen.

Aan de decoratie van het kantoor is veel aandacht besteed. De teamleden hebben de gehele werkvloer zelf ingericht en de belichting is gedaan door hun eigen lichttechnici. Voor Big Shots is de inrichting namelijk zeer belangrijk. Lef hebben in je dromen te geloven en doen waar je gelukkig van wordt, dat zijn hun kernwaarden. Plezier in het werk staat daarom voorop.

Het is opmerkelijk dat het kantoor ooit een steenkolenfabriek was. Het was de creativiteit van de teamleden die het in een professionele filmstudio veranderde. Ach ja, het menselijke brein staat ons immers toe om van niets iets te maken.  Zo maak je van een geintje een waar bedrijf of van een kapotte cameralens een pennenhouder.

Klik hier voor meer foto’s en video’s van de werkplek.

 

Iedere week schrijven we een Werkplek van de week artikel voor NUzakelijk, onderdeel van Nu.nl. Lees hier de versie van dit artikel op NUzakelijk.

 

 

Foto’s: Mike van den Heuvel voor WOVOX, onder een Creative Commons-licentie.


 To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.