Werkplek van de week: Nokia – Een geschiedenis van innovatie

Nokia, wat valt daar nog over te vertellen? Iedereen kent het, veel van ons gebruiken het. Het blijft een van de marktleiders op het gebied van mobiele telefoons. Maar wat weten we nou van het bedrijf zelf?

In samenwerking met Nuzakelijk.nl.

Wist jij dat de naam Nokia komt van de gelijknamige Finse stad? Of dat het bedrijf begon als papierproducent en daarna overstapte naar rubber? Nokia is weliswaar een ontwikkelaar van moderne technologie, maar het is ook een bedrijf met veel geschiedenis.

Sinds de oprichting van Nokia in de negentiende eeuw tot 2008 hield Nokia hoofdkantoor in, ehm, Nokia. Pas in 2008 verhuisde het telecombedrijf naar het nieuw ingerichte ‘Nokia House’ in Espoo, Finland. Van buiten lijkt het gebouw een fort van staal en glas maar van binnen zijn de muren en vloer bekleed met houten planken. Samen met de dennengeur vormt dit een subtiele herinnering aan Nokia’s geschiedenis in de houtpulp.

Nog meer oude herinneringen kun je ophalen bij de telefoonexpositie. Als pionier heeft Nokia veel succesvolle modellen ontworpen. In feite is dit een minigallerij over de evolutie van de mobiele telefoon.

Op het kantoor loopt een eigenaardige viervoeter rond: een mechanische hond, bestuurd door een smartphone. Dit klinkt als een bizar project voor een telecombedrijf, maar de laatste jaren heeft Nokia zijn rol in de electronicamarkt uitgebreid. Zo stort het zich nu ook op de productie van computers en tablets. Nu andere telecombedrijven manieren zoeken om speelgoed en telefoons te combineren, experimenteerd Nokia met producten als dit prototype.

Klik hier voor meer foto’s en video’s van de werkplek.

 

Iedere week schrijven we een Werkplek van de week artikel voor NUzakelijk, onderdeel van nu.nl. Lees hier de versie van dit artikel op NUzakelijk.

 

 

Foto’s: Yuhui, onder een Creative Commons-licentie.


 To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.