Werkplek van de week: Fahrenheit 212 – De gorillafee geeft je een nieuwe look

Hoe zie je of een bedrijf werkelijk in zijn eigen waarden gelooft? Dit valt vaak terug te zien in den inrichting van het kantoor. Commerciële sterkte en inspirerende creativiteit, volgens Fahrenheit 212 is dat wat een product sterk maakt. Dit noemen ze Money & Magic en onder dit motto brengen ze innovatie in de producten van andere bedrijven.

In samenwerking met NUzakelijk.nl.

Oorspronkelijk was Fahrenheit 212 onderdeel van internationaal reclamebureau Saatchi & Saatchi. Sinds 2006 werkt het onafhankelijk vanuit zijn kantoor op Broadway, New York. Als ‘innovation consultant’ zorgen de medewerkers nu voor meer dan de naamsbekendheid van een product. Ze geven producenten een nieuwe look met als doel hogere kwaliteit. Maar als adviseur begint kwaliteit bij jezelf.

Fahrenheit 212 hecht veel waarde aan zijn werkplek. Het interieur van het kantoor is een combinatie van een strakke en verrassende vormgeving met traditionelere, ‘corporate chique’. Dit is een uitstraling van de persoonlijkheid van het bedrijf,  een mix van gewichtigheid en oneerbiedigheid.

In zijn rode jurk waakt de zilverrug gorilla over de ‘Money Department’. De dubbele open haart is een symbolische herinnering aan het feit dat Money & Magic twee aparte elementen zijn die desondanks als verbonden hittegenerators  dienen.

In de ‘Magic Department’ komen de ideeën tot stand. De inrichting moet het maximale halen uit inspiratie en spontane gedachtes. De glazen muren dienen als tekenborden. Langslopende teamleden kunnen makkelijk dingen opschrijven voordat hun ideeën weer ontsnappen.

Klik hier voor meer foto’s van de werkplek.

 

Iedere week schrijven we een Werkplek van de week artikel voor NUzakelijk, onderdeel van nu.nl. Lees hier de versie van dit artikel op NUzakelijk.


 To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.