Mooie Werkplekken: Natwerk – Doorboord door een eland!

Wat doe je als je met je kantoor naar een nieuwe plek verhuist en je eland
er niet meer bij past? Toch meenemen!

Soms ontdek je talenten waarvan je niet wist dat je ze had, ontwikkel je producten die anders zijn dan je intensie of maak je carriëre in een branche waar je weinig van af dacht te weten. Zo probeerde John Pemberton een middel tegen hoofdpijn te verkopen om er achter te komen dat Coca-Cola het veel beter deed als frisdrank.

Natwerk begon als product-ontwerper maar zag al snel dat het ook succesvol was in het promoten van die producten. Het team doopte zichzelf om tot reclamebureau en huist nu in een voormalige Amsterdamse platenzaak.

natwerk

Eerst een populaire locatie voor dj’s en muziekverzamelaars, nu dus kantoor. Veel van Natwerks bezoekers kennen het gebouw nog uit die tijd en dat zorgt voor een makkelijke babbel.

natwerk2

Als je weinig horizontale ruimte hebt op kantoor, ga je de hoogte in. Het team van acht is dan ook verspreid over drie verdiepingen: werkplekken op de begane grond en op de eerste etage; keuken en lunchruimte in de kelder.

natwerk3

Natwerk deelde eerder een pand met Buutvrij, over wie we eerder schreven. Na het verhuizen kregen de medewerkers toch een beetje heimwee. Dus vroegen ze hun eland ook te komen.

Die kon alleen nergens staan, in ieder geval niet in zijn klassieke houding. Dus ontwikkelde hij ook een nieuw talent: bruggen slaan tussen de eerste en tweede verdieping. Een ware verbinder.

Klik hier voor meer foto’s van de werkplek.

 

Iedere week schrijven we een Werkplek van de week artikel voor NUzakelijk, onderdeel van nu.nl. Lees hier de versie van dit artikel op NUzakelijk.

 

 

Foto’s: Sandro Algra Barradas voor WOVOX, onder een Creative Commons-licentie.


 To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.